Een verblijf op de Waddeneilanden is bijna niet compleet te noemen zonder een robbentocht. Dit is immers dé omgeving waar je super makkelijk zeehondjes kunt spotten. Wilt u een Robbentocht Ameland beleven? Dan kan bijna op elk moment, of het nu in de winter, herfst, lente of zomer is, u kunt vaak wel vrij grote groepen zeehonden spotten. De zeehonden leven een klein stuk vanaf het eiland en u kunt met een boot de locaties bezoek waar de zeehonden vaak verblijven. Vanaf Ameland vertrekken er 2 grote rondvaartboten die de zeehondenbank bezoeken. Vaak maken deze boten een rondje zodat u ze vaker kunt spotten. Ook kunt u uw boottocht combineren met een bezoek aan de schelpenbank.

Hoe verloopt een robbentocht op Ameland?

Een robbentocht op Ameland begint altijd in de ochtend. U wordt ontvangen op een speciale boot die geschikt is voor het Wad. Deze boten hebben de mogelijkheid om bij laag water in de geulen varen, waardoor de boten dichterbij bij de zeehonden kan komen. Aan boord van het boten kunt u zitten of staan en kunt in het kleine cafetaria eten en drinken kopen. Ook beschikken de boten over een zonnedek en een topdek, zodat u nog beter de zeehonden kunt spotten. U kunt u bezoek ook combineren met een bezoek aan de schelpenbank. Dit is een zandplaat die bij een flink lage waterstand kan worden bezocht. Je loopt als het ware over de tijdelijk drooggevallen zeebodem die werkelijk bezaaid is met schelpen, kokkels, mosselen en oesters.

Wat maakt een robbentocht op Ameland zo bijzonder?

Natuurlijk het bezichtigen van de zeehonden. U kunt wellicht wel tientallen zeehonden spotten, op het wad of in het water. Ook het bezoek aan de schelpenbank is bijzonder. U hoort alleen de zee en bent in een prachtige omgeving. De drooggevallen zandplaat is ook nog heel groot, u kunt over de schelpenbank een stukje wandelen en genieten van het weidse uitzicht. Wanneer u op Ameland verblijft is het zeker de moeite waard om de zeehonden te spotten en een robbentocht te doen. Wilt u ook een robbentocht Ameland boeken en zeehondjes spotten? U kunt bij ons gemakkelijk een reservering maken voor een boottocht.

Boek hier uw verblijf op Ameland