Ameland is een populair eiland voor het beoefenen van watersporten, immers met de Waddenzee aan uw voeten kunt u gaan surfen, kite-surfen, zwemmen, of op het strand diverse sporten beoefenen zoals vliegeren. Een andere veelgeliefde activiteit is paardrijden op Ameland. De uitgestrekte stranden lenen zich hier perfect voor.

Paardrijden op Ameland, een lange historie

 Het paard is al lange tijd van groot belang voor het eiland Ameland. Vooral in het verleden werden paarden gebruikt in de landbouw, als vervoermiddel en in de fokkerij. Maar op Ameland werden de paarden ook voor iets andere gebruikt. Zo deden de paarden dienst bij het jutten, het kruien van garnalen, de visserij en specifiek voor Ameland, het redden van drenkelingen. Het is dan ook niet vreemd dat paarden een belangrijke plaats innemen in Ameland.  U kunt niet alleen paardrijden op Ameland, maar u kunt ook een demonstratie bekijken van hoe u een paard werd ingezet voor het redden van drenkelingen. Toch worden paarden nu voornamelijk inzet voor recreatief en toeristisch opzicht. Vele paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland weten Ameland dan ook te vinden en maken gebruik van de diensten van de verschillende paarden verhuurbedrijven op het eiland. 

Paardenverhuur op Ameland

Ook het rijpaarden verhuur heeft al een lange historie. Al sinds de zestiger jaren worden rijpaarden verhuurd om, onder begeleiding van ervaren begeleiders, buitenritten door bos, duinen en over het strand te maken. Kom dus eens naar het eiland Ameland en bekijk de natuur eens vanaf de rug van een paard. Een rit door bos, duinen en het strand is een ervaring om niet te vergeten. Er zijn verschillende paarden te huur en voor elke ruiter is er een geschikt paard te vinden. Of u nu een beginnende ruiter bent en een plezierritje wilt maken of een ervaren ruiter die in volle galop over het strand wilt galopperen, het kan allemaal. U kunt een paard huren voor een paar uurtjes of voor een dag. Paardrijden op Ameland is geweldig, geeft u een gevoel van vrijheid en u beleeft de natuur volop. Heeft u interesse in paardrijden op Ameland? Dan zijn er verschillende stoeterijen en boerderijen waar u een paard kunt huren voor een rijtochtje.

Boek hier uw verblijf op Ameland