Naar Ameland

Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto op de boot? Om van de veerdienst, die verzorgt wordt door Wagenborg www.wpd.nl, gebruik te maken moet u voor de auto vooraf reserveren. Dit kan eenvoudig via de website www.wpd.nl, U vertrekt vanaf Holwerd en de reis duurt ongeveer 45 minuten. Na de ontspannende bootreis kunt u op Strandcamping Duinoord naar uw kampeerplek rijden om uw kampeerspullen uit te laden.

Omdat Duinoord een autovrij kampeerterrein is kunt u uw auto parkeren op één van de parkeerterreinen van de camping (betaald) of op een openbare parkeerplaats buiten het terrein (gratis). Let op: als u uw auto naar het eiland (Ameland) wilt meenemen op de boot, vergeet dan niet tijdig voor de overtocht te reserveren.

Mocht u te voet of met de fiets gaan dan kan u ook de auto op de pier van Holwerd parkeren. Hier hoeft u niet voor te reserveren. Voor de fiets en auto voor de veerdienst moet u reserveren. Dit kan via www.wpd.nl of telefonisch via 0900-9238.

Openbaar vervoer

Op Ameland

Auto's zijn beperkt op Ameland, wat bijdraagt aan de serene sfeer. Veel mensen verplaatsen zich te voet of per fiets. U kunt uw eigen fiets meenemen op de veerboot of er een huren zodra u op het eiland bent. Ameland heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die de dorpen, duinen, bossen en stranden met elkaar verbinden. Dit maakt wandelen en fietsen tot populaire en aangename vervoerswijzen om het eiland te ontdekken.

Op Ameland is er een goed netwerk van bussen dat de dorpen en bezienswaardigheden verbindt. Het openbaar vervoer biedt een handige manier om rond te reizen als u niet over eigen vervoer beschikt. Taxi's zijn ook beschikbaar op Ameland en bieden een handige manier om u te verplaatsen als dat nodig is.

Bus ameland