Kom het zelf ontdekken

Activiteiten op Ameland

Het eiland Ameland heeft voor iedereen genoeg te bieden. Voor jong en oud zijn er meer dan genoeg activiteiten op Ameland te doen. Maak een wandeling of fietstocht door de duinen, proef culinaire gerechten of bezoek een van de vier dorpen. Geen zin om iets te ondernemen? Plof lekker neer op het strand. Op Ameland zijn de stranden bij Hollum, Nes en Buren in 2023 voor de 36ste keer op rij onderscheiden met de Blauwe Vlag. Dit betekend dat de stranden super schoon zijn!

Direct online boeken

Overnachten op Ameland

Overnachten doe je bij ons in de duinen, direct aan zee. Ga je met je eigen kampeermiddel op vakantie? Kies dan een ruim en goed onderhouden tent-, caravan- of camperplekje uit. Houd je van het campingleven, maar beschik je niet over een eigen kampeermiddel? Boek dan een van onze ingerichte Glampingtenten, verhuurhuisjes of chalets. Onze huuraccommodaties zijn geschikt voor maximaal 2 tot 6 personen.

Bekijk alle accommodaties
Houten tenthuisje 01

Voor de actieveling

Het eiland is klein, maar er zijn genoeg activiteiten op Ameland. Op Ameland vind je ruim 100 kilometer aan fietspaden. Op de fiets ontdek je de mooiste plekjes. Fiets bijvoorbeeld naar de vuurtoren of naar natuurgebied ’t Oerd. Wandel je liever? Kies een route door de duinen, bossen of dorpen.

Alles in de omgeving
Sport en fietsen

De charme van Ameland

Naast het doen van leuke sportieve activiteiten op Ameland zijn er ook een aantal leuke dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn. Ameland heeft vier karakteristieke dorpjes met ieder zijn eigen charme: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Slenter lekker rond door de pittoreske straatjes en probeer eens een typische Amelandse lekkernij. Wat dacht je van een stuk Amelander Roggebrood of Amelander roomijs?

Ja, ik ben benieuwd!
Omgeving vuurtoren