Breng je binnenkort een bezoek aan Ameland. Een lang weekend of vakantieweek op dit eiland staat garant voor een unieke belevenis. Dit is te danken aan de veelzijdigheid van Ameland, waar je als bezoeker kunt genieten van een mooie combinatie: uitgestrekte natuurgebieden afgewisseld met het bruisende dorpsleven. Ontdek alle activiteiten op Ameland voor de komende vakantie.

Outdoor activiteiten op Ameland

Ameland is als eiland uiteraard zeer geschikt voor outdoor activiteiten. De activiteiten sluiten perfect aan bij het bekende televisieprogramma ‘te land, ter zee en in de lucht’. Op Ameland vind je kilometerslange stranden en veel natuur. Een plek waar avontuur en beleving gevierd worden. Welke outdoor activiteiten moet je absoluut hebben meegemaakt?

  • Strandzeilen: zeilen op de wind, in een speciaal ontworpen wagen
  • Surfen en kajakken: voor de avonturier die zich in de zee waagt
  • Mega-suppen: een echte teamactiviteit waarin je samen peddelt op zee
  • Beachgolf- en volleybal: uitdagende sporten als je liever op het droge blijft
  • Powerkiten: ga de strijd aan met de storm en bewaar je balans in het water

Ook mensen die zich minder willen of kunnen inspannen, is er voldoende mogelijk op Ameland. Een unieke belevenis is het vliegen boven Ameland. Stijg op vanaf Airport Ameland en bekijk het eiland vanaf een verrassende kant: op grote hoogte.

Indoor activiteiten op Ameland

Na alle buitenactiviteiten is het tijd om een indoor activiteit op te zoeken op Ameland. Op het eiland vind je een robuuste verzameling van activiteiten die je binnen kunt uitvoeren. Natuurlijk staat Ameland bekend om haar sfeervolle dorpscentra: Nes, Buren, Hollum en Ballum. In elk van deze dorpen vind je een eigenzinnige sfeer en invulling van het centrum. Kom heerlijk tot rust in de vele cafés en ga uit eten bij de aanwezige restaurants. Uiteraard is het ook mogelijk om eten af te halen of te laten bezorgen.

Ben je op zoek naar een traditionele binnen activiteit op Ameland? Ook dan is er veel te doen:

  • Bezoek de vuurtoren van Ameland op het westelijk deel van het eiland
  • Ontdek de plek waar Nobel gebrouwen wordt, een unieke delicatesse
  • Koren: de mosterdmolen op Ameland, onderhouden door vrijwilligers
  • Snuif een stukje cultuur en historie op in één van de aanwezige musea

Ameland is een veelzijdige bestemming met een fraaie combinatie van indoor en outdoor activiteiten, zowel voor groepen als personen.

Beschikbaarheid en prijzen