Ontdek het prachtige Ameland

Ameland mag dan wel een klein eiland zijn, maar de natuurlijke diversiteit is indrukwekkend! Duinen, velden, bossen, uitgestrekte stranden en de Waddenzee - Ameland herbergt een overvloed aan ongerepte natuur. Met meer dan 90 kilometer aan fietspaden over het hele eiland is Ameland de ideale plek om volop te fietsen.

Wees niet verbaasd als de lokale bevolking u vriendelijk begroet - dat is de warme gastvrijheid van de eilandbewoners. Vanaf de camping heeft u direct toegang tot het bos, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes beschikbaar bij de ingang van het bos.

Heerlijk fietsen op het eiland

Ruim 100 km fietspaden

Ervaar de diversiteit van het eiland tijdens het verkennen per fiets. U kunt goed aangelegde fietspaden verwachten, en fietsen tussen de dorpen is een uitstekende manier van vervoer. Hierbij waait de frisse zeelucht u om de neus. Huur een fiets en verken het eiland langs de duinen.

Radfahren ameland

Wandelschoenen meenemen

Een mooie wandeling maken

Wat dacht u van een ontspannende strandwandeling? Of het nu op een zachte zomeravond is of bij wind om een frisse neus te halen. Er zijn talloze wandelmogelijkheden op Ameland. U kunt uw eigen route uitstippelen door de duinen, bossen of dorpen of vraag het plaatselijke VVV-kantoor om een geschikte route.

Wandern ameland

ONGEVEER 7 KILOMETER (HEEN EN TERUG)

Wandelroute: duin- en strandavontuur

Deze schilderachtige wandelroute start bij Strandcamping Duinoord en neemt u mee op een betoverende ontdekkingsreis door de duinen en langs het prachtige Noordzeestrand. Geniet van het geluid van de golven, voel de wind op uw gezicht en ervaar de natuurlijke schoonheid van Ameland. Volg het pad dat langs de duinen naar het strand leidt. Als u het strand bereikt, gaat u linksaf en loopt u langs het water.

Na ongeveer 2 kilometer bereikt u het karakteristieke paardenreddinghuis. Hier kunt u even pauzeren, de omgeving bewonderen en misschien zelfs een paar van Ameland's beroemde paarden in actie zien. Vervolg uw wandeling langs het strand, waar u de mogelijkheid heeft om schelpen en andere zee-artefacten te verzamelen. Bij het keerpunt van uw wandeling keert u om en volgt u hetzelfde pad terug naar Strandcamping Duinoord.

Terug op de camping kunt u ontspannen. Wellicht is het tijd om uw tenen in het zand te dippen, te picknicken of gewoon te genieten van de rust en stilte van de duinen. Deze wandelroute biedt een prachtige gelegenheid om de natuur van Ameland te ervaren, van de duinen tot aan de branding van de zee.

Unieke natuur

De waddenzee

Het tijdsverschil tussen eb en vloed in de Waddenzee is goed merkbaar op Ameland, doordat het landschap voortdurend verandert en de getijden volgt. De Waddenzee is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars, maar ook een belangrijk leefgebied voor trekvogels die hier tijdens hun trektochten stoppen.

Het hoogste natuurlijke punt op Ameland is de duintop 'Oerdblinkert', gelegen in het duingebied aan de westkant van het eiland. Vanaf de Oerdblinkert heeft u een adembenemend uitzicht over het omringende landschap, de duinen, de Noordzee en de Waddenzee.

Waddenzee duinoord