Regionale specialiteiten

Probeer de lokale gerechten en specialiteiten van Ameland, zoals 'Amelandse mosterdsoep', 'Amelands suikerbrood' en 'Amelands lamsvlees'. Deze gerechten zijn vaak gemaakt van verse, lokale ingrediënten en bieden een unieke smaak van het eiland!

Het Restaurant StrAnders serveert de beroemde mosterdsoep, maar ook verschillende verse visgerechten en andere lokale specialiteiten. Het restaurant ligt direct aan het strand in Buren. Bezoek de plaatselijke eilandmarkten waar u verse producten en regionale producten kunt kopen.

Hier krijgt u vaak de kans om lokale delicatessen en andere zoete lekkernijen te proeven. Sommige markten bieden proeverijen aan, zodat u lokale specialiteiten kunt proberen voordat u besluit te kopen.

Onze tips

Gezellige restaurants

In het centrum van Nes vindt u Restaurant Nes Café. Dit restaurant biedt een gezellige sfeer en een gevarieerd menu - een mix van gezellig café en sfeervol restaurant. Gasten waarderen de kwaliteit van het eten en de vriendelijke sfeer. Probeer zeker de lokale specialiteiten en geniet van de gastvrijheid van het personeel. Ook in het hart van Nes bevindt zich het Restaurant De Klimop. Hier beleeft u een gezellige sfeer en het restaurant is gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733.

In Ballum kunt u een bezoek brengen aan het traditionele Restaurant Nobel, dat een populaire keuze is voor zowel lunch als diner. Het uitgebreide menu biedt een verscheidenheid aan gerechten, waaronder verse vis- en vleesgerechten. Het restaurant creëert een aangename sfeer en is ideaal voor gezinnen, stellen en groepen.

Strandpaviljoen Sjoerd in Hollum is een populair restaurant op het strand en biedt een schilderachtig uitzicht op de Noordzee. De strandclub staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en heerlijke gerechten. Een ander mooi eet- en drinklokaal in Hollum is De Griffel.