Zon, strand & zee

Ameland heeft uitgestrekte en prachtige stranden die zich over 27 kilometer langs de Noordzeekust uitstrekken. De stranden zijn goed onderhouden en schoon en bieden een ruime keuze aan activiteiten - niet alleen in de zomer.

Hier kunt u wandelen, van de zon genieten, zandkastelen bouwen, beachvolleyballen, vliegeren of gewoon genieten van het uitzicht over de Noordzee. Natuurlijk is een duik in het verfrissende water een must!

Er zijn ook strandwachten op sommige stukken strand die informatie geven over de maritieme wereld en de regionale flora en fauna - een echte paradijs voor natuurliefhebbers.

Plons in het water

De Noordzee

De Noordzee omringt de noordkant van Ameland. Het water is verfrissend en helder en biedt talloze recreatiemogelijkheden zoals zwemmen, surfen en zeilen. Hoewel het soms wat fris kan zijn, vinden veel mensen de zee aangenaam om in te zwemmen, vooral in de warmere zomermaanden. De Noordzee speelt ook een essentiële rol in het ecosysteem van het eiland en draagt bij aan de biodiversiteit.

Strand paar dünen

En als het water verdwijnt?

Ga wadlopen

De zuidkant van Ameland grenst aan de Waddenzee, een uniek getijdengebied dat bekend staat om zijn wadden en rijke biodiversiteit. Bij eb drogen grote delen van de Waddenzee op, waardoor wadlopen en het ontdekken van de bijzondere natuur mogelijk zijn. Wadlopen is een populaire activiteit op Ameland, waarbij excursies met een gids worden aangeboden om bezoekers veilig de Waddenzee te laten verkennen.

Wattwanderung ameland