Lekker de buitenlucht in

Het avontuur roept!

Met zijn diverse landschappen, van uitgestrekte stranden tot glooiende duinen en weelderige bossen, biedt het eiland talloze mogelijkheden voor avontuurlijke en sportieve bezigheden. Hier zijn enkele van de activiteiten die u kunt ondernemen om de adrenaline te laten stromen en de prachtige natuur van Ameland te verkennen. Verken de vele wandel- en fietspaden die over het hele eiland lopen. Of je nu een ontspannen tocht door de duinen wilt maken of een meer uitdagende mountainbiketocht wilt ondernemen, Ameland heeft routes voor alle niveaus.

Wadlopen is ook erg populair, waarbij u te voet de zeebodem verkent tijdens eb. Onder begeleiding van een gids kunt u het Waddengebied doorkruisen en leren over de bijzondere flora en fauna. Op het strand of door de dorpen, paardrijden maakt uw verblijf op Ameland compleet. Verschillende maneges op het eiland bieden mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren ruiters. Ameland is ook een paradijs voor watersportliefhebbers.

Huur een kajak of SUP-board en peddel langs de kustlijn, leer zeilen of surfen in de Noordzee, of geniet van een spannende rit op een jetski. Voor de echte durfallen is parachutespringen boven het eiland een onvergetelijke ervaring. Geniet van een adembenemend uitzicht terwijl u uit het vliegtuig springt. Een andere manier om Ameland van boven te bekijken is zweefvliegen. Ervaar het gevoel van vrijheid en gewichtloosheid terwijl u zweeft over het eiland in een zweefvliegtuig. U hebt een panoramisch uitzicht op de kustlijn en het omliggende landschap!

Trotseer de golven

Kitesurfen

Over het algemeen is er op Ameland genoeg wind en zijn er golven die groot genoeg zijn om te kunnen surfen. Er zijn diverse surfscholen met vakbekwame instructeurs. Leuk om een paar lessen te nemen!

Meer informatie via de VVV

Detailfoto kamperen 3