Veel te doen en te beleven op Ameland

Ameland staat niet alleen bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de gezellige jaarlijkse evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Bijvoorbeeld het RĂ´ggefeest in juli. Dit culturele festival viert het oogstseizoen met traditionele muziek, dans en ambachtelijke producten. Het is een gelegenheid om de rijke agrarische geschiedenis van Ameland te ontdekken en lokale gerechten te proeven. Een ander populair evenement in juli is het Amelands Rondje. Dit is een hardloopevenement waarbij deelnemers verschillende routes kunnen lopen terwijl ze genieten van het prachtige landschap van het eiland.

Tips in 2024

De Horizontoer vindt plaats in augustus. Een uniek festival waarbij traditionele zeilschepen aanleggen in de havens van Ameland. Dit evenement combineert muziek, theater en kunst aan boord van de schepen en op het eiland. Iets later in het jaar, in november, vindt een speciale avondwandeling plaats, de Fjoertoer. Deelnemers kunnen genieten van prachtig verlichte paden en artistieke lichtinstallaties die de natuurlijke schoonheid van Ameland benadrukken.

Er vinden ook evenementen plaats in december. Nes on Fire is een sfeervol evenement waarbij het dorp Nes prachtig wordt verlicht en bezoekers kunnen genieten van vuurwerk, muziek en gezelligheid. En natuurlijk mag je de nieuwjaarsduik niet missen. Begin het nieuwe jaar fris door deel te nemen aan de traditionele nieuwjaarsduik in de Noordzee.