Al eens geproefd?

Lokale specialiteiten

Probeer de lokale gerechten en specialiteiten van Ameland, zoals 'Amelander mosterdsoep', 'Amelander suikerbrood', en 'Amelander lamsvlees'. Deze gerechten zijn vaak gemaakt van verse, lokale ingrediënten en bieden een unieke smaak van het eiland! De bekende mosterdsoep serveren ze bij Restaurant StrAnders, naar verschillende verse visgerechten en andere streekgerechten. Het restaurant is gelegen aan het strand van Buren!

Bezoek de lokale markten op het eiland waar je verse producten en streekproducten kunt kopen. Hier kunt u ook vaak lokale lekkernijen proeven, zoals 'Amelander suikerbrood' en andere zoete lekkernijen. Op sommige markten worden proeverijen aangeboden, waar je lokale lekkernijen kunt proeven voordat je ze koopt. Dit is een geweldige manier om verschillende smaken te ontdekken en je culinaire horizon te verbreden!

Lekker buiten de deur

Restaurants

Gelegen in het centrum van Nes, vindt u Restaurant De Piraat. Dit restaurant biedt een gezellige ambiance en een gevarieerd menu. Bezoekers waarderen de kwaliteit van het eten en de vriendelijke sfeer. Probeer hier zeker de lokale specialiteiten en geniet van de gastvrijheid van het personeel! Restaurant De Zwaan ligt ook gelegen in het hart van Nes, met een gezellige en intieme sfeer. Bezoekers waarderen de kwaliteit van het eten en de persoonlijke service. Het restaurant biedt zowel lokale als internationale gerechten, en is bekend om zijn heerlijke smaken.

Restaurant Nobel in Ballum heeft een lange geschiedenis en is een populaire keuze voor zowel lunch als diner. Het biedt een uitgebreid menu met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder verse vis en vleesgerechten. Het restaurant heeft een aangename sfeer en is geschikt voor gezinnen, stellen en groepen. Beachclub The Sunset is een populair restaurant dat zich bevindt op het strand van Hollum en biedt een prachtig uitzicht op de Noordzee. Beachclub The Sunset staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en heerlijke gerechten, waaronder verse vis, salades en sandwiches.