Lekker actief zijn op vakantie

Het gevarieerde landschap van Ameland, van uitgestrekte stranden tot heuvelachtige duinen en dichte bossen, biedt talloze mogelijkheden voor avontuur en sportieve activiteiten. Hier zijn enkele activiteiten om de adrenaline te laten pompen en het prachtige landschap van Ameland te verkennen. Maak gebruik van de vele wandel- en fietspaden die het eiland rijk is. Of u nu de voorkeur geeft aan een ontspannen wandeling door de duinen of een uitdagende mountainbiketocht, Ameland biedt routes voor alle moeilijkheidsgraden.

Erg populair is het wadlopen, waarbij u bij eb te voet de zeebodem kunt verkennen. Onder begeleiding van een gids doorkruist u het wad en leert u interessante feiten over de unieke flora en fauna van deze regio. Een ritje te paard langs het strand of door de idyllische dorpjes maakt uw verblijf op Ameland compleet. Er zijn verschillende maneges op het eiland, met een breed aanbod voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Ameland is ook een echt paradijs voor watersportliefhebbers.

Huur een kajak of SUP board en peddel langs de kust, leer zeilen of surfen op de Noordzee of geniet van een spannende rit op een jetski. Voor de echte waaghalzen is een parachutesprong boven het eiland een onvergetelijke ervaring. Een andere manier om Ameland van bovenaf te zien is door te zweefvliegen. Ervaar het gevoel van vrijheid als u in een zweefvliegtuig over het eiland vliegt.

Action op het water

Kitesurfen

Op Ameland is er meestal genoeg wind en zijn de golven groot genoeg om te surfen. Er zijn verschillende surfscholen met ervaren instructeurs. Als u altijd al hebt willen surfen, dan mag u deze activiteit op Ameland echt niet missen.

Meer informatie bij de VVV
Surfen auf Ameland