De stranden van Ameland zijn welbekend en hebben een lengte van meer dan 30 kilometer. Een aantal van de prachtige zandstranden zijn het bezoeken meer dan waard. Ongeacht of je het strand wilt bezoeken op een warme zomerdag, dan wel op een winderige herfstdag: op de Amelander stranden is voor iedereen wel iets te vinden. Welke stranden zijn het meest bezocht en wat maakt het strand van Ameland zo uniek?

Stranden en voorzieningen op Ameland

Ameland staat bekend om haar prachtige stranden. Veel mensen bezoeken het eiland om minimaal één keer een lange strandwandeling te kunnen maken. Anderen zijn op zoek naar een actieve vakantie met diverse outdoor activiteiten op het strand. De uitgestrekte stranden van Ameland lenen zich uitstekend voor een veelzijdige vakantie in eigen land. Vanaf het strand bij Hollum kijk je direct uit op het buureiland Terschelling. Aan de andere kant, het strand van Ballum, tref je vooral erg veel pure natuur aan. Een veelzijdige combinatie van parelwitte stranden en natuurrijke gebieden.

Na een lange wandeling over het strand zin om even te relaxen? Dan bezoek je één van de vier bekende strandpaviljoens. Maak kennis met traditionele Amelander drankjes en kijk uit over de Noordzee. Met de beste voorzieningen maken we het iedere bezoeker naar de zin.

Onderscheidingen

Op het strand van Ameland vind je niet alleen rust, maar ook pure schoonheid. In de afgelopen jaren hebben de stranden op Ameland diverse onderscheidingen ontvangen. Een daarvan is de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond veilig en schoon zijn. Ook won Ameland in 2019/2020 de gouden Quality Coast Award, een prijs voor kustgemeenten die investeren in duurzaamheid en een milieuvriendelijke omgeving.

Voor jong en oud

Het strand is een bestemming voor jong en oud. Kom heerlijk uitwaaien op de stranden in écht frisse lucht, of neem deel aan één van de stoere sporten als kitesurfen, raften en crossen. Voor kinderen is het Amelander strand een unieke belevenis: wie bouwt het beste zandkasteel en heeft daarbij rekening gehouden met eb en vloed? Wie Ameland als bezoeker echt wil ontdekken, die moet zich zeker één keer op de kilometerslange stranden begeven. Op de terugweg door de duinen ontdek je meer van de rijke cultuur van het eiland.

Kan jij ook niet wachten om kennis te maken met de stranden van Ameland? Boek je vakantie bij Strandcamping Duinoord en stap vanuit je tent of chalet rechtstreeks op het strand. De ultieme plek om vakantie te vieren in de eigen omgeving, terwijl je er toch even helemaal uit bent.

Beschikbaarheid en prijzen