Ben jij bekend met de geheime plekken en activiteiten op Ameland? Op het eiland is in ieder seizoen wel iets te beleven. Van een goede strandwandeling tot de meest uitdagende outdoor of indoor activiteiten, terwijl je natuurlijk ook wilt genieten van het bruisende dorpsleven. Ameland kent vele gezichten en dat zorgt ervoor dat veel bezoekers nog eens vaker terugkeren om het eiland nogmaals te beleven. Welke tips kunnen we je meegeven om optimaal te genieten van je vakantie op Ameland? We vertellen het je.

Het centrum van Nes: bruisend hart van Ameland

Dat Nes één van de meest prominente dorpen van Ameland is, dat wist je waarschijnlijk al. Wist je echter ook dat Nes beschikt over een bruisend uitgaansleven? Overdag raden we je aan één van de vele kroegjes in het centrum te bezoeken, en voor wie meer wil is staat er een uniek nachtleven te wachten. In Nes zelf en de directe omgeving vind je verschillende leuke kroegjes om tot in het diepst van de nacht door te brengen. Zien we je daar?

Een rondvlucht boven het eiland

Ben je al bekend met het vliegveld van Ameland? Hier landen geen grote vliegtuigen, maar stijgen wel vliegtuigjes op om je een rondvlucht te geven boven het eiland. Dit is jouw kans om Ameland vanaf een andere kant te zien: van boven. De rondvlucht boven Ameland is een absolute aanrader, en je kunt zelfs de sprong met parachute wagen. Jij bepaalt.

Fietsen door de duinen en wandelen over het strand

Veel toeristen bezoeken Ameland om even helemaal tot rust te komen in de natuur, en wat is er dan lekkerder dan de fiets te pakken door de duinen, en afsluitend een wandeling te maken over het strand? De duinen vormen een mooi glooiend geheel van schelpenpaadjes, die je rechtstreeks langs de zee leiden. Plaats je fiets bij één van de strandpaviljoens en loop naar de zee. Op Ameland kom je helemaal tot rust en wordt één met de natuur.

Paardenreddingsboot demonstratie bijwonen

In het jaar 1979 voltrok zich een drama op Ameland. Bij een reddingsactie van een Duitse jacht kwam een kar met daarop de reddingsboot vast te zitten, waarna alle paarden verdronken. Aan deze vreselijke gebeurtenis is sindsdien een traditie gekoppeld: enkele keren per jaar vormen de paarden het toneel van een demonstratie, waarbij zij met bulderend lawaai de kar met reddingsboot over het strand naar het water trekken. Indrukwekkend om eens bij te wonen.

Robbentocht: bezoek de robben

Tijdens de robbentocht vaar je op een rondvaartboot in de omgeving van Ameland. Hier bevinden zich grote populaties zeehonden, die jij dus met eigen ogen kunt zien. Maak foto’s, geniet van de omgeving en bekijk Ameland van alle kanten. De robbentocht is een leuke belevenis voor jong en oud.

Binnenkort naar Ameland? Er is nog zoveel meer te doen! Bezoek de vuurtoren, ontdek alle leuke dorpjes die het eiland rijk is en slaap tussen de duinen. Ameland heeft alles dat de Waddeneilanden zo mooi maakt!

Beschikbaarheid en prijzen