Heeft u een drukke tijd gehad en ben je toe aan wat ontspanning en rust? Dan is een nachtje Ameland precies wat u nodig hebt. U kunt genieten van rust en uitwaaien aan één van de Amelander stranden. Ook is het een perfect eiland als u even tijd met familie of vrienden door wilt brengen en tijd voor elkaar nodig is. Want zodra u op de boot stapt bent u meteen écht met vakantie. Op een eiland komt u helemaal los van je dagelijkse bezigheden. U bevindt je midden in de natuur met duinen, Wadden en Noordzee om je heen en kilometerslange fietspaden tot je beschikking. 1 nacht Ameland is nog lang niet genoeg denk je dan!

De vakantie begint op de boot

Heeft u een nachtje weg Ameland geboekt? Dan begint de reis al op de boot. En dat is een ware beleving. De boottocht duurt zo een 45 minuten en is ook leuk voor kinderen. U mag namelijk de auto uit en u kunt boven op het dek gaan staan en uitkijken over de Waddenzee. Zeker wanneer de zon schijnt is het heerlijk vertoeven. Wanneer u de pier van Ameland nadert, dan hoort u de meeuwen. Vanaf de boot loopt u in 15 minuten naar het centrum van Nes. U kunt uiteraard ook op de bus stappen of fietsen huren.

Verblijven op Ameland

Ameland is niet groot, maar als u een nachtje Ameland boekt heeft u meer dan genoeg keuze. Heeft u een nachtje Ameland gezin geboekt, dan is een camping ideaal. Hier heeft u alle vrijheid, goed onderhouden locaties en diverse speeltuinen of een snackbar. Ook kunt u kiezen voor een hotel, bed en breakfast, appartement of een huisje aan het strand. Er zijn genoeg mogelijkheden om te verblijven. U kunt kiezen voor het dorpje Nes of voor Hollom of een ander plekje aan het strand. Er is genoeg te beleven op het eiland. Zo kunt u fietsen huren, watersporten beoefenen of de bekende vuurtoren bezoeken. Vanaf de vuurtoren wandelt u de duinen in en loopt u binnen 15 minuten naar het strand. Ook zijn er genoeg leuke restaurantjes en cafés te bezoeken. Houdt u van rum? Vergeet dan niet het Commandeurtje, de rum likeur van het eiland te proeven. Een nachtje weg Ameland is ronduit genieten!

Beschikbaarheid en prijzen