Kamperen met Pasen

Er even tussenuit

Als je op zoek bent naar een leuk en avontuurlijk uitje voor het hele gezin met de Pasen, dan overweeg je misschien niet direct om te kamperen op Ameland. Wanneer je aan kamperen denkt, heb je waarschijnlijk een zomerse dag in juli voor ogen. Maar wist je dat het heel goed mogelijk is om in april al naar de camping te gaan? Onze camping op Ameland is dan namelijk gewoon open. Bovendien is de temperatuur dan vaak al heel aangenaam. Zeker in de buurt van de zee en het strand is het zonnetje al volop te vinden. En mocht het onverhoopt een keer regenen, dan trekt de bui meestal zo weer weg. Zo niet, dan heeft het iets extra gezelligs om samen met je medekampeerders het weer te trotseren en lekker op te warmen rondom een kampvuur.

Pasen op het strand

Natuurlijk zet je niet voor een enkele dag de tent op, maar in de maand april valt juist het paasweekend. Met Pasen zijn de meeste mensen zo’n vier dagen vrij, dus dan wordt het al een stuk aantrekkelijker om op Ameland vlakbij het strand te gaan kamperen. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken: wanneer je alles goed voorbereidt is dit geen probleem. Het belangrijkste is dat je tent waterdicht is en dat je lekker warme slaapzakken bij je hebt. Ook mogen regenlaarzen niet ontbreken, want het gras kan nog wat drassig zijn.

Voor het hele gezin

Zeker met kinderen is het een heel goed idee om naar de camping op Ameland te gaan in april. Over het algemeen zijn kinderen dol op kamperen. En als zij het naar hun zin hebben, heb je zelf ook een fijne vakantie tijdens de Pasen. Ze zijn lekker buiten in de natuur, rondom de duinen en op het strand en spelen graag met andere kinderen. Van de buitenlucht worden ze heerlijk loom en het is bovendien erg gezond. ’s Avonds vallen ze in een diepe slaap om in de ochtend weer verder te kunnen ravotten.

Activiteiten op Ameland

Omdat het nog geen zomer is, lig je niet de hele dag aan het strand. Je kunt wel fijn een lange wandeling gaan maken of meedoen met een excursie of zwerftocht op het wad. Zo leer je van alles over de natuur op Ameland en de wadden in het algemeen. Ook een boottocht is erg leuk om te doen, met een beetje geluk kun je dan zeehonden van dichtbij bekijken. Bij minder goed weer kun je de vuurtoren of één van de musea bezoeken. En in de avond zijn er genoeg gezellige plekjes te vinden om aan te schuiven voor een heerlijk diner. De mogelijkheden tijdens het kamperen zijn eindeloos en de Pasen is om voor je er erg in hebt.

Als je met Pasen vier dagen op de camping bij het strand bent geweest, dan lijkt het alsof je weken weg bent geweest en kun je er weer met frisse moed tegenaan! Boek nu je verblijf bij Camping Duinoord.

Beschikbaarheid en prijzen