Van kade naar camping in enkele minuten

Met de veerboot maakt u vanaf Holwerd de overtocht naar Ameland. De vakantie is begonnen! Binnen 50 minuten staat u op het eiland. 
Met de sneldienst (zonder vervoersmiddel) duurt de overtocht zelfs maar 20 minuten.

Overtocht met of zonder auto

Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto op de boot? Om van de veerdienst, die verzorgt wordt door Wagenborg www.wpd.nl, gebruik te maken moet u voor de auto vooraf reserveren. Dit kan eenvoudig via de website www.wpd.nl, U vertrekt vanaf Holwerd en de reis duurt ongeveer 45 minuten. Na de ontspannende bootreis kunt u op Strandcamping Duinoord naar uw kampeerplek rijden om uw kampeerspullen uit te laden. Omdat Duinoord een autovrij kampeerterrein is kunt u uw auto parkeren op één van de parkeerterreinen van de camping (betaald) of op een openbare parkeerplaats buiten het terrein (gratis).

Let op: als u uw auto naar het eiland (Ameland) wilt meenemen op de boot, vergeet dan niet tijdig voor de overtocht te reserveren. Mocht u te voet of met de fiets gaan dan kan u ook de auto op de pier van Holwerd parkeren. Hier hoeft u niet voor te reserveren. Voor de fiets en auto voor de veerdienst moet u reserveren. Dit kan via www.wpd.nl of telefonisch via 0900-9238.

Ook zonder auto kunt u zich prima redden op Ameland. De veerdienst gaat vanaf Holwerd met de boot naar Ameland. Resreveren voor het aantal personen is niet nodig. Dit moet wel als u met auto of fiets komt. Voor prijzen en vaartijden van de overtocht per boot naar Ameland en terug naar Holwerd kunt u kijken op www.wpd.nl. ook vaart er tegen een toeslag regelmatig een snelboot. Als u op Ameland aankomt zonder auto dan gaan er vanaf de kade diverse bussen en taxi's richting strandcamping Duinoord. De bus stopt recht voor onze deur. U kunt natuurlijk ook een (elektrische) fiets huren op de pier voor het ultieme vakantiegevoel. Als u een fiest huurt op de kade dan is er direct ook gratis bagagevervoer van en naar de camping, dat is wel zo makkelijk en de vakantie begint dus dan echt in Holwerd als u op de boot stapt. U kunt de fiets vroegtijdig boeken via www.fietsenopameland.nl. Als u vooraf reserveert krijgt u ook nog eens 10% korting.

Fietsenverhuur.JPG

Fietsverhuur

U hoeft het dorp niet in om een fiets te huren, dat kan namelijk gewoon op Camping Duinoord. Meer informatie en prijzen kunt u opvragen bij Kiewiet Fietsverhuur.

Tip: Als u al bij aankomst een fiets huurt op de Veerdam, dan brengt Kiewiet uw bagage gratis naar de camping.

Alles over onze fietsverhuur

Route en overtocht

Hoe kom ik op de camping vanaf de boot?

Als je met de auto komt kunt u direct naar de camping rijden. Tevens kan je een fiets huren, je bagage wordt dan naar de camping gebracht. Bussen en taxi’s zijn ook beschikbaar vanaf de kade. Deze brengen je direct naar de camping.

Hoe reserveer ik tickets voor de boot naar Ameland?

Je kunt je ticket voor de overtocht naar Ameland reserveren via Wagenborg Passagiersdiensten.

Mag mijn auto mee op de boot naar Ameland?

Ja, de boot vertrekt vanaf Holwerd en je auto mag mee. Let er wel op dat je van te voren reserveert en dat je niet de sneldienst neemt. Op de sneldienst mag er geen vervoermiddel mee.