Ameland is de perfecte bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Uitwaaien op het strand, een bezoek brengen aan sfeervolle plaatsen en een fiets huren om alle plekjes van het eiland te ontdekken. Het is de perfecte combinatie van de rust op een eiland, en toch de sfeer van een vakantiebestemming. Vanuit Holwerd vaar je in alle rust binnen een uur naar Ameland om te genieten van een heerlijk weekendje weg.

Ontdek de Waddeneilanden

Een bezoek aan Ameland staat altijd garant voor rust, ruimte, natuur en sfeer. Met ruim 27 kilometer aan uitgestrekte stranden kan je hier heerlijk uitwaaien en tot rust komen. Een wandeling met je partner, kinderen en huisdier: het is allemaal mogelijk. Na een strandwandeling geniet je in het sfeervolle centrum van Nes van warme koffie of thee, om de dag af te sluiten met een borrel arrangement. Ontdek alle mogelijkheden van het veelzijdige Ameland gedurende het weekend. Een unieke bestemming in eigen land.

Bezienswaardigheden op Ameland

Op Ameland beleef je ieder seizoen op een andere manier. In de zomer is het eiland de beste plek voor een zonvakantie met lichte verkoeling, terwijl je tijdens de winter hier vooral veel gezelligheid kunt vinden. Neem deel aan wadexcursies of één van de vele andere outdoor activiteiten, ontdek Ameland van boven tijdens een rondvlucht en stap op de fiets om het hele eiland te verkennen. Ameland staat eveneens bekend om haar gezellige dorpjes. Breng een bezoek aan Nes, Buren, Hollum en Ballum, waar je de authentieke sfeer van vroeger kunt herbeleven. Tip: het bruisende centrum van Nes beschikt over gezellige kroegjes en een uniek nachtleven.

Overnachten op Ameland

Tijdens je bezoek aan Ameland is een goede overnachting natuurlijk belangrijk. Wil je overnachten in een natuurrijke omgeving, middenin de duinen en met het geluid van de zee op de achtergrond? Dan kies je voor Strandcamping Duinoord. Breng je eigen tent mee, kies voor een ingerichte tent of ervaar de luxe van een chalet. De strandcamping is gelegen tussen Nes en de stranden, waardoor je alle kanten op kunt. Hier overnacht je in de natuur zoals je nog nooit gedaan hebt.

Boek jij binnenkort ook jouw weekendje weg naar Ameland? Geniet van al het moois op de Waddeneilanden en beleef de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land.

Beschikbaarheid en prijzen