Ontdek Ameland in de meimaand. Het echte eilandgevoel wacht op je: rust, ruimte en sfeervol. Laat je verrassen door de veelzijdige kenmerken van Ameland. Naast de uitgestrekte stranden vind je hier namelijk ook unieke dorpjes en een bruisend nachtleven. Wil je op een traditionele manier overnachten? Dan kies je voor Strandcamping Duinoord. Dankzij een centrale ligging op het eiland is het mogelijk om alles op loopafstand te ontdekken. Dit is waarom een bezoek aan Ameland in mei de moeite waard is.

Ontdek de verschillende kanten van Ameland in mei

In mei staan de flora en fauna op Ameland in volle bloei; hét moment om een bezoek te brengen. Er zijn verschillende manieren om het eiland te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat Ameland beschikt over een uitgebreide fietsroute van 33 kilometer, die je langs alle kanten van het eiland voert? Breng een bezoek aan de vuurtoren aan de westkant van Ameland, en fiets via Hollum naar Ballum. Maak een tussenstop om te proeven van het Amelander Nobeltje en vervolg via Nes en Buren je weg naar de natuurrijke oostkant van Ameland. Onderweg fiets je door de duinen en ontdek je alle bezienswaardigheden op het eiland.

Ameland op een andere manieren ontdekken? Houd je zenuwen in bedwang en kies voor skydiving boven Ameland, neem deel aan de robbentocht of cross over het strand. Ook is het mogelijk om met je auto over de uitgestrekte stranden te rijden. Het strand van Ameland is namelijk niet alleen heel lang, maar ook breed. Er is voldoende ruimte om op een andere manier kennis te maken met de kustlijn.

Overnachting op een centrale locatie

Wil je centraal op het eiland overnachten, zodat alles op loopafstand te bereiken is? Maak dan kennis met Strandcamping Duinoord. De meest uitgebreide camping van Ameland, gelegen tussen Nes en het strand. Slapen tussen de duinen, wie wil dat nou niet? Word wakker op het geluid van de zee en stap direct het strand op. Zeker in mei is Ameland een prachtige belevenis, en de locatie staat gelijk aan een zonvakantie, maar dan in eigen land. Strandcamping Duinoord beschikt over vlakke plekken met voldoende beschutting. Om te kamperen breng je een eigen tent mee, of kiest voor een vaste plek met ingerichte tent. Liever iets meer luxe? Dan kies je voor één van de aanwezige chalets.

Vanaf Strandcamping Duinoord loop je direct het strand op. Wil je daarnaast het centrum van Nes bezoeken? Dan ben je lopend ongeveer een kwartier onderweg. Dankzij de centrale ligging heb je de vrijheid om Ameland op een comfortabele en relaxte manier te ontdekken.

Wil je Ameland bezoeken in mei? Boek nu alvast jouw plek op Strandcamping Duinoord. Een midweek, lang weekend of uitgebreide vakantie op de Waddeneilanden beleef je hier.

Beschikbaarheid en prijzen