Fietsen huren op Ameland

Als je verblijft op de strandcamping Duinoord is het natuurlijk ontzettend leuk om ook de rest van het eiland te verkennen. Op de fiets kom je langs de mooiste plekjes van het eiland. Misschien heb je de fietsen bij je als je op vakantie op Ameland bent maar als dat niet zo is, kun je ze natuurlijk ook gewoon hier huren.

Er zijn een aantal fietsverhuurbedrijven waar je tijdens een verblijf op Duinoord allerlei modellen kunt huren. Met de fiets kun je prachtige tochten maken langs de Waddenzeedijk, maar ook door de duinen of door het bos. Of ga op de fiets naar een van de sfeervolle dorpjes op Ameland. Ga ook eens bij de vuurtoren kijken of fiets naar het schitterende natuurgebied ’t Oerd. Onderweg kom je de mooiste plekken tegen met een geweldig uitzicht of je maakt even een stop bij een gezellig terras.

Fietsen huren op Ameland

Op Ameland zijn er een aantal opties als je fietsen wilt huren. Je kunt zowel gewone fietsen huren als elektrische fietsen. Strandcamping Duinoord heeft goede ervaringen met fietsverhuur Kiewiet, fietsverhuur Nobel en fietsverhuur Metz.

Zowel in de winkel als in de webshop van VVV Ameland kun je fietsroutes en fietskaarten vinden die je naar de mooiste plekjes van het eiland brengen. Ameland heeft meer dan 100 km aan fietspaden dus er valt genoeg te ontdekken. Bij de VVV Ameland kunt je ook informatie krijgen over de flora en de fauna die je onderweg tegenkomt, dat maakt je fietstocht nog leuker.

Er is zelfs een speciale fietsroute voor mensen die wel van een lekker hapje houden, een echt Amelands hapje. De authentieke producten met de ambachtelijke smaken kun je proeven bij de bedrijven met het speciale schildje op de gevel die op deze fietsroute liggen.

Fietsverhuur Kiewiet

Fietsen huren op Ameland kun je bijvoorbeeld bij fietsverhuur Kiewiet. Dit fietsverhuurbedrijf heeft drie vestigingen op Ameland, waarvan één in het centrum van Nes, één op de Veerdam én één op onze camping. Dat is lekker makkelijk dus.

Fietsverhuur Kiewiet heeft een groot assortiment, waaronder tandems, bakfietsen, mountainbikes, vele kinderfietsen, elektrische fietsen, fietsen met of zonder versnellingen. Ze hebben ook een bagageservice om je spullen naar je vakantieverblijf te brengen na aankomst met de boot. Voor groepen is deze service zelfs gratis.

Fietsverhuur Nobel

Fietsverhuur Nobel heeft vestigingen in Nes, Ballum en Hollum en ook nog eens twee servicepunten in Buren. In welk dorp je dus ook bent, je kunt overal terecht voor service. Ook fietsverhuur Nobel heeft bagageservice. Voor groepen brengen ze de fietsen ook nog eens naar de boot. Fietsverhuur Nobel heeft tevens een groot assortiment aan kinderfietsen, mountainbikes, bakfietsen, tandems en andere modellen. Ook fietsaccessoires zoals fietstassen, kinderzitjes, honden- en kinderkarren kun je hier huren. Net zoals fietsen met elektrische hulpmotoren.

Fietsverhuur Metz

Ook bij fietsverhuur Metz kun je verschillende fietsen huren Ameland. Dit kan ook via de website van fietsverhuur Metz Ameland. Alle modellen kun je huren voor het gewenste aantal dagen. Ook voor kinderzitjes of hondenkarren kun je bij fietsverhuur Metz terecht. De vestiging zit op de Strandweg in Buren maar de camping kan hierover meer informatie verstrekken.

Beschikbaarheid en prijzen