Ontdek ongerept Ameland

Veelzijde natuur

Ameland mag dan een klein eiland zijn, de diversiteit van de natuur is hier groot! Duinen, landerijen, bossen, brede stranden en het wad… Ameland bezit een schat aan ongerept natuurschoon. Met meer dan 90 kilometer aan fietspaden, verspreid over het hele eiland, is Ameland de perfecte plek om heerlijk te fietsen. Kijk niet gek op als Amelanders u onderweg vriendelijk gedag zeggen. Dit is de oprechte gastvrijheid van de inwoners!

Maak een heerlijke wandeling door het nabij gelegen bos! Vanaf de camping loopt u zo het bos in voor een heerlijke wandeling. Er zijn verschillende wandelroutes aangegeven bij de ingang van het bos.

Unieke natuur

De Waddenzee

Het tijdsverschil tussen eb en vloed in de Waddenzee is op Ameland goed zichtbaar, waardoor het landschap voortdurend verandert en zich aanpast aan de getijden. De Waddenzee is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters, maar ook een belangrijk leefgebied voor trekvogels die hier neerstrijken tijdens hun migraties

Het hoogste punt op Ameland is de duintop genaamd "de Oerdblinkert." Het bevindt zich in het duingebied aan de westkant van het eiland. De Oerdblinkert is het hoogste natuurlijke punt op Ameland. De duintop biedt een prachtig uitzicht over het omliggende landschap, waaronder de duinen, de Noordzee en het Wad!