Vakantie juni: genieten op Ameland

Wilt u ook graag op vakantie in juni? Dan kunt u genieten van zonnige, niet al te hete dagen en vooral: rust om u heen. Want dat vindt u op onze strandcamping op Ameland. ´s Zomers is het bij ons gezellig druk, maar in juni kunt u op en rond Camping Duinoord op Ameland heerlijk tot rust komen. Lijkt u dat ook wel wat? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Op vakantie buiten schoolvakantie

Als u geen schoolgaande kinderen heeft, is het ideaal om op vakantie buiten de schoolvakantie te gaan. Niet alleen is dat vaak goedkoper, u komt ook minder andere vakantiegangers tegen. Vooral op Ameland is het buiten de zomerperiode rustig. Er komen wel wat toeristen, maar u heeft alle keuze uit vrije kampeerplekken of accommodaties op onze camping. En ook op het strand heeft u veel ruimte voor uzelf. Dát is pas genieten tijdens uw vakantie buiten de schoolvakantie!

In juni op vakantie naar Ameland

We noemden het al even: Ameland is in juni heerlijk rustig. Natuurlijk komt u veel eilandbewoners tegen, maar weinig andere vakantiegangers. Daardoor hoeft u niet in de rij te staan voor de leuke musea op ons eiland. En is er altijd wel plek op de terrassen. En als u een dagje op Camping Duinoord blijft, kunt u genieten van de rust om u heen.

Onze tips voor Ameland in juni:

  • gezellig shoppen
  • een rustig terrasje pakken
  • paardrijden, fietsen huren of wandelen
  • musea bezoeken
  • de grote vuurtoren bezoeken

In de gezellige dorpen Nes, Hollum, Ballum en Buren kunt u gezellig shoppen en een terrasje pakken. Dit is vooral in juni erg leuk, want dan heeft het personeel van de winkels en restaurantjes genoeg tijd voor u. Maakt u er liever een sportieve vakantie juni van? Ook dat kan. Wat dacht u bijvoorbeeld van paardrijden, fietsen of wandelen door de prachtige Amelandse natuur? Zowel paarden als fietsen kunt u op diverse plekken huren. Ook onze camping heeft een fietsverhuur

Wanneer u ook naar Ameland komt, de regionale cultuur ontdekken is altijd leuk. Maar u heeft een voordeel: buiten het hoofdseizoen zijn er geen wachtrijen. U kunt dus zo het cultuurhistorisch museum Sorgdrager in lopen om de eilandcultuur te ontdekken. Onze tip: bezoek de grote vuurtoren! Deze werd tot 2005 als vuurtoren gebruikt. Tegenwoordig vindt u er diverse tentoonstellingen. Luister bijvoorbeeld naar de verhalen van voormalige vuurtorenwachters. 

Wilt u graag een prachtig uitzicht over Ameland, de Noordzee en de Waddenzee hebben? Dan moet u zeker de maar liefst 236 treden van de vuurtoren beklimmen. Een vermoeiende uitdaging, maar dat is het zeker waard. Eenmaal boven heeft u namelijk een schitterend panorama-uitzicht over Ameland en de beide zeeën.

Ontdek onze tips voor wandelen en fietsen

Wilt u graag kamperen in juni?

Als u graag wilt kamperen in juni, kunt u altijd terecht bij Camping Duinoord. Houdt u van back-to-basic kamperen of wilt u liever van alle gemakken voorzien worden? Voor beide typen kampeerders en iedereen daar tussenin hebben we geschikte kampeerplekken. Namelijk:

Welk van deze kampeerplekken u ook kiest, u heeft altijd een eigen stroomaansluiting. Maar alleen bij de kampeerplaatsen met privé sanitair krijgt u een sanitaire unit op uw kampeerplek. Daarmee heeft u een eigen douche, toilet en wasbak direct naast uw caravan of camper.

Wilt u graag kamperen in uw tent? Dan zijn de kleine tentplaats voor 2 personen en de grote tentplaats voor 6 personen precies wat u zoekt. Let alleen wel op: deze plekken liggen vrijwel allemaal in de duinen. Daardoor kunt u er niet met uw auto komen. 

Kom ook kamperen in juni

Uw vakantie juni in een chalet of stacaravan vieren?

Ook als u niet zo´n kampeerder bent, kunt u altijd uw vakantie op Camping Duinoord komen vieren. Wij hebben namelijk enkele chalets en stacaravans die u kunt huren. Dat zijn:

In het chalet vindt u een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. Bovendien heeft het chalet een terras met tuinmeubels. Zo kunt u ook bij uw chalet van het mooie weer genieten.

Het houten tenthuis geeft een knusse, gezellige sfeer. U vindt hier een zithoek met televisie, eethoek, keuken en 2 slaapkamers. Er is stromend water aanwezig, maar geen douche. Daarvoor kunt u terecht in onze sanitaire gebouwen.

De huurcaravan lijkt qua inrichtingen op het chalet, maar geeft u veel meer dat fijne kampeergevoel. U vindt hier een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en terras met buitenmeubels.

Ontdek onze accommodaties

Uw vakantie in juni bij Camping Duinoord boeken

Bent u ook zo enthousiast om uw vakantie in juni op Ameland te komen vieren? Boek dan gelijk uw kampeerplek, chalet of stacaravan op Camping Duinoord. Wij kijken er naar uit u te verwelkomen.

Boek hier uw vakantie in juni