Evenementen op Ameland

Op Ameland worden regelmatig leuke culturele en sportieve evenmenten georganiseerd. Bijvoorbeeld:

Ameland Beach Rugby Festival

Van 12 t/m 14 juni vindt het grootste Beachrugby Festival ter wereld plaats op Ameland. Ook dit jaar mogen wij weer veel teams op Camping Duinoord verwelkomen. Maar ook bezoekers van o.a. het Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby zijn van harte welkom om er een sportief lang weekend van te maken door bij ons te komen kamperen. Dan proef je de echte sfeer van de rugbysport.

Van 3 tot 5 juli is het zover MadNes is weer op het eiland en zal net als de vorige 12 jaar weer bol staan van activiteiten.

Wat is MadNes eigenlijk?
MadNes combineert surfen, skaten, cultuur, muziek, duurzaamheid en meer en zal op 3, 4 en 5 juli 2020 plaatsvinden op strand Nes, Ameland. Kite-, wind- en golfsurfen tot je erbij neer valt met eigen materiaal, demo materiaal of tijdens één van de vele clinics. Daarna één van de twee halfpipes of het skatecircuit onveilig maken, los gaan bij 45 dikke bands en DJ's, genieten van een theatervoorstelling en rondjes draaien in het kleinste reuzenrad van Europa!Van 2-5 juli vindt de

Demonstratie paardenreddingboot Ameland

Op verschillende dagen dit jaar is er weer een demonstratie van de paardenreddingboot, tijdens de demonstratie van de paardenreddingsboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingsboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft. Het herinnert aan vroegere tijden, want als er tegenwoordig een schip in nood is vaart de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit. 

De demonstratie start vanuit het boothuis bij het maritiem centrum "Abraham Fock" aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand, zuidwest van Hollum, aan het einde van het Tjettepad. De datums voor dit jaar zijn, 11 April, 1 Mei, 30 Mei, 20 juni, 4 juli, 15 juli, 30 juli, 9 augustus, 27 augustus, 12 oktober. Voor actuele tijden kijk op de website.

Een compleet overzicht van evenementen staat op de website van VVV Ameland.